Produkter
  • Lånesläp*
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar

PUTSFASADFÄRG SILIKATFÄRG BW SADOLIN UTOMHUS 5L

Art.nr 007530996 Lev.art.nr 5361511
Sadolin
Ord. pris
Ditt avtalspris
Ord. pris
Produktinformation

Sadolin Silikatfärg är en utmärkt lösning för både in- och utvändig målning av olika ytor. Denna 1-komponent vattenglasfärg är speciellt framtagen för att användas på puts, betong, fibercementskivor och fasadtegel. Dessutom fungerar den bra på gamla silikat- och mineralfärgsytor, vilket gör den till ett mångsidigt val för många byggprojekt.

Funktioner och fördelar

En av de mest framträdande egenskaperna hos Sadolin Silikatfärg är dess förmåga att andas. Detta innebär att fukt kan passera från insidan av ytan och utåt, vilket minskar risken för fuktskador och mögel. För att uppnå bästa resultat vid ommålning är det viktigt att gammal lös färg skrapas bort till ett fast underlag. För att säkerställa en jämn och hållbar yta rekommenderas det att färdigstryka med Sadolin Silikatfärg två gånger, eventuellt förtunnad med upp till 10% vatten.

Applicering och förberedelse

Vid nymålning av starkt sugande ytor, som gamla kalkfärgsmålade ytor, är det viktigt att förbehandla med Sadolin Silikatbinder. För att grunda ytan bör Sadolin Silikatfärg blandas med Sadolin Silikatbinder i förhållandet 2:1. När grundningen är klar kan du färdigstryka med Sadolin Silikatfärg för att uppnå en jämn och hållbar finish. För bästa kulörjämnhet rekommenderas kryssrollning vid applicering.

Säkerhet och hantering

Det är viktigt att notera att Sadolin Silikatfärg har en etsande förmåga på vissa material, inklusive glas, keramik, klinker, natursten och metall. Därför bör omgivande ytor skyddas mot stänk under appliceringen. Använd alltid skyddsglasögon och handskar för att skydda dig själv och din omgivning.

Sammanfattning av användning

Sadolin Silikatfärg är en pålitlig och effektiv färg för både professionella och medvetna användare. Med dess andningsförmåga och anpassningsbarhet till olika ytor, är den ett utmärkt val för alla som vill ha en hållbar och estetiskt tilltalande finish. För mer teknisk vägledning och information, besök gärna vår hemsida.

Användningsområde Utomhus
Appliceringstemperatur (°C) Min. +5
Färg Vit
Förvaring Frostfritt
Glansgrad Helmatt 3
Kulör BW
Nyans Base White
Rengöring verktyg Såpvatten
Sträckförmåga (m²/l) per behandling 3-5
Torktid 1 timme
Typ Putsfasadfärg
Volym (l) 5
Övermålningsbar (h) 12
EAN 7391306195679
Dokument

Säkerhetsdatablad

Miljö

Skyddsangivelser

P101 Ha förpackningen eller etiketten till hands om du måste söka läkarvård.
P102 Förvaras oåtkomligt för barn.
P262 Får inte komma i kontakt med ögonen, huden eller kläderna.
P312 Vid obehag, kontakta GIFTINFORMATIONSCENTRAL eller läkare.
P501 Innehållet/behållaren lämnas till godkänd avfallsmottagare eller miljöstation.